برگزاری اختتامیه دومین جشنواره ملی دانشجویی کاریکلماتور، کتاب، مطالعه و خواندن

مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی دانشجویی کاریکلماتور در حوزه کتاب، مطالعه و خواندن در روز دوشنبه 29 آذر ماه 1400 به میزبانی دانشگاه سمنان برگزار شد.

اختتامیه دومین جشنواره ملی دانشجویی کاریکلماتور در دانشگاه سمنان با همکاری انجمن­ علمی علم اطلاعات و دانش شناسی،  انجمن علمی گروه ادبیات و زبان فارسی، کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه و حمایت های معاونت پژوهش و فناوری و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه سمنان برگزار شد.

 

مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی دانشجویی کاریکلماتور در روز دوشنبه 29 آذر ماه 1400، ساعت 13 به میزبانی دانشگاه سمنان بصورت غیر حضوری برگزار شد.

این نشست با آیاتی از قرآن مجید  و سپس سرود ملی آغاز شد.

در ابتدای این نشست دکتر رحمان معرفت مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه سمنان و استاد مشاور انجمن علمی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه به سخنرانی پرداخت. وی گفت: دومین جشنواره ملی دانشجویی کاریکلماتور در دانشگاه سمنان به همت دانشجویان توانمند علم اطلاعات و دانش شناسی و تلاش و پیگیری های دانشجویان ادبیات و زبان فارسی به ثمر نشست .ایشان از تلاش های همه دست اندکاران به خصوص گروه ادبیات فارسی دانشگاه سمنان و گروه انجمن علمی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه سمنان قدردانی نمود و اظهار امیدواری کرد که دانشگاه سمنان بتواند این اتفاق مثبت را در سال های آینده نیز ادامه دهد.

 عضو هیئت علمی گروه اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه از تلاش های زنده یاد خانم دکتر عصمت اسماعیلی  به عنوان یکی ازفعالان برگزاری اولین جشنواره کاریکلماتور، کتاب، مطالعه و خواندن تقدیر نموده و یادشان را گرامی داشت.

سپس دکتر روح اله خادمی ریاست کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه سمنان به سخنرانی پرداخت. ایشان ضمن خیر مقدم به میهمانان و حاضرین در جلسه، از دست اندرکاران این جشنواره از جمله اساتید گروه ادبیات فارسی دانشگاه سمنان به خصوص دکتر حمیدرضا حسن‌زاده توکلی استاد مشاور انجمن علمی زبان و ادبیات دانشگاه سمنان و اساتید گروه علم اطلاعات و دانش شناسی به خصوص دکتر رحمان معرفت استاد مشاور انجمن علمی علم اطلاعات و دانش شناسی و همچنین از دانشجویان انجمن علمی علم اطلاعات و دانش شناسی و زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان و کارکنان کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد تقدیر کردند. ایشان به اهمیت ترویج کتاب، مطالعه و خواندن پرداخته و استفاده از ابزارهای مختلف جهت ترویج کتاب را ضروری دانسته و به کاریکلماتور به عنوان ابزاری مناسب برای ترویج فرهنگ مطالعه در بین جوامع علمی و غیر علمی اشاره کردند. وی همچنین اشاره کرد که در برگزاری دو دوره جشنواره کاریکاتور و دو دوره کاریکلماتور کتاب، مطالعه و خواندن سعی بر آن بوده است تا در کنار رسالت های آموزشی، پژوهشی و فناوری دانشگاه، به امر مهم ترویج مطالعه و خواندن نیز پرداخته شود.

عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی خاطر نشان کرد: برگزاری دومین جشنواره ملی دانشجویی کاریکلماتور در دانشگاه سمنان  از فروردین ماه 1400 کلید خورد و در پی آن جلسات مختلف تشکیل گردید و به علت درخواست متقاضیان، مهلت شرکت در دومین جشنواره یکبار نیز تمدید و بیش از 250 اثر کاریکلماتور از دانشگاه های مختلف اعم از دانشگاه های سراسری، پیام نور، دانشگاه علوم پزشکی از قبیل دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه کاشان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کرمان، دانشگاه خوارزمی و... از طریق درگاه جشنواره دوم کاریکلماتور ارسال شد و این نشان از استقبال دانشجویان از دانشگاه های مختلف سراسر کشور از این جشنواره بود. آثار ارسال شده به جشنواره چندین مرحله توسط داورانی متشکل از اساتید و متخصصین حوزه ادبیات فارسی و علم اطلاعات و دانش شناسی مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت.

در ادامه‌ی مراسم اختتامیه دومین جشنواره کاریکلماتور، با پخش کلیپی خاطره انگیز که توسط دانشجویان گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان تهیه شده بود یاد خانم دکتر عصمت اسماعیلی استاد فرهیخته و نامی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان، که همواره در کنار سایر افراد و نهادها، هنر و ادبیات را ارج نهاده و یکی از سکانداران برگزاری اولین جشنواره‌ی کاریکلماتور بودند، گرامی داشته شد.

سپس دکتر بهروز گل محمدی، معاون فرهنگی دانشگاه سمنان  ضمن گرامیداشت یاد و خاطره‌ی سرکار خانم دکتر عصمت اسماعیلی و تشکر از دست‌اندرکاران دومین جشنواره کاریکلماتور به ویژه انجمن علمی علم اطلاعات و دانش شناسی ، گروه زبان و ادبیات فارسی ، دکتر سعدالدین معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان و  دکتر روح اله خادمی ریاست کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد بیان داشت با تلاش دانشجویان و دست اندکاران جشنواره کاریکلماتور و کاریکاتور کتاب، مطالعه و خواندن، دانشگاه سمنان به عنوان قطب کاریکاتور و کاریکلماتور در زمینه‌ی کتاب، مطالعه و خواندن در کشور معرفی شد.

ایشان به اهمیت کتاب ، کتابخوانی به عنوان ابزار رشد آگاهی و تفکر انسان در همه جوامع و جایگاه والای خواندن و نوشتن در دین اسلام و کتاب قرآن اشاره کرده و تاکید کرد در قرآن 322 بار کتابت به 37 شکل مختلف به کار رفته و این نشان از اهمیت فرهنگ نوشتن و خواندن در دین ما دارد. ایشان همچنین به پایین بودن سرانه‌ی مطالعه ی ایران در مقایسه با سایر کشورهای آسیایی پرداخت و افزود ، سرانه مطالعه در ایران بین 13 تا 17 دقیقه در روز است و این در حالی است که درکشوری مانند هند سرانه مطالعه در هفته 10 ساعت، تایلند 9 ساعت و چین 8 ساعت در هفته می باشد و کشور ما نیازمند فرهنگ سازی در زمینه کتابخوانی وافزایش سرانه مطالعه به خصوص توسط جامعه دانشگاهی و دانشجویان بوده و باید از هر فرصتی برای کتابخوانی استفاده کرد و باید کتابخوانی و مطالعه در اولویت برنامه زندگی مردم قرارگیرد .

در ادامه، دکتر حمیدرضا حسن‌زاده توکلی، استاد مشاور انجمن علمی زبان و ادبیات دانشگاه سمنان ضمن گرامیداشت خاطره زنده یاد دکتر اسماعیلی گفت: جشنواره‌ی اول کاریکلماتور و موفق بودن آن، به ویژگی‌های جشنواره‌ی دوم و ارتقاء یافتن کیفیت آن منتج شد. سپس بیانیه‌ی هیئت داوران دومین جشنواره‌ی کاریکلماتور کتاب، مطالعه و خواندن در دانشگاه سمنان را قرائت کرد و در ادمه به ویژگی‌های فنی و ساختاری کاریکلماتور پرداخت و اشاره کرد می توان کاریکلماتور را به گزیده گویی و یا بیان کلمات قصار پر معنی هم تعبیر کرد که از دیرباز با فرهنگ دانایی آمیخته بود و از  حکیمان باستان گزیده گویی ها و همان کاریکلماتورهایی مثل بزرگ مهر به جا مانده است  و آن را یکی از ابزارهای مهم جهت انتقال پیام دانست.

دکتر توکلی خاطر نشان کرد برگزاری جشنواره کاریکلماتور و استفاده از کاریکلماتور در فرهنگ امروزی و احساس نیاز و مفید بودن پرداختن به موضوع کلمات قصار برجسته برای همه ما فرصتی است تا با  تامل کردن در روزگار کنونی و شرایط دشوار قرنطینه و وجود شبکه های مجازی ، این میراث بشری را در لحظه های روزمره مغتنم شماریم و حرکت هنرمندانه و هوشمندانه گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه سمنان در طراحی جشنواره کاریکلماتور کتاب، مطالعه و خواندن ( که با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان و سایر دست اندکاران برگزار شد) گامی مهم در جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی  به شمار می رود و امید که در سالهای آینده این کار امتداد یابد.

سپس کلیپی در خصوص فعالیت های مهم  انجمن علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی در سال 1400 به نمایش گذاشته شد.

در ادامه جلسه آثار برگزیده، و آثار شایسته تقدیر از نظر داوران ( متخصصان حوزه ادبیات و علم اطلاعات )اعلام شد. در بخش اصلی سه نفر به عنوان نفرات اول ، دوم و سوم و سه نفر به عنوان شایسته تقدیر اعلام شدند. نفرات برگزیده به شرح زیر است:

 

جناب آقای کامران شریفی (رتبه اول)

 سرکار خانم نیکتا ری شهری زاده (رتبه دوم)

 فاطمه افراشته (رتبه سوم)

 جناب آقای یاسین اسدی جمنانی (شایسته تقدیر)

 سرکار خانم الهام قیصری ( شایسته تقدیر)

 سرکار خانم سمانه حسن پور ( شایسته تقدیر).

در پایان مراسم اختتامیه دومین جشنواره کاریکلماتور کتاب، مطالعه و خواندن دانشگاه سمنان دکتر خادمی دبیر اجرایی جشنواره بار دیگر از کلیه همکاران کتابخانه مرکزی همچنین دیگر دست اندرکاران و شرکت کنندگان تشکر و قدردانی کرد.

یادآور می شود که در پایان مراسم کلیپی از فعالیتهای یکسال گذشته کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد نیز به نمایش گذاشته شد.

 

 

زنده یاد دکتر عصمت اسماعیلی (عضو هیئت علمی گروه ادبیات و زبان فارسی دانشگاه سمنان و از فعالان در اولین جشنواره کاریکلماتور کتاب، مطالعه و خواندن)

 

 

 

کلمات کلیدی
پروانه کاشانی
تهیه کننده:

پروانه کاشانی

0 نظر برای این محتوا وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *